Kryefjala Logo

Ja ushqimet qe luftojne anemine!

3 vite më parë

Anemia ndodh kur trupi jonë nuk prodhon mjaftueshëm qeliza të kuqe të gjakut.

Kjo gjendje shkaktohet kryesisht nga humbja e gjakut, shkatërrimi i qelizave të kuqe të gjakut ose paaftësia e trupit  tonë për të krijuar mjaftueshëm qeliza të kuqe të gjakut.

Një dietë që është e pasur me hekur dhe vitamina B është e rëndësishme nëse vuani nga anemia.

Ja disa ushqime që ju ndihmojnë në kurimin e anemise.

Mishi i kuq

Drithrat integrale

Gjalp kikiruk

Veza

Rrepa e kuqe

Spinaqi

Shega

Molla

Banane

 

Të ngjashme