Kryefjala Logo

Fraza të vogla që çiftet përdorin për të qëndruar çmendurisht në dashuri

16 Maj, 2024 | 9:38 am

Si të flasim gjuhën e dashurisë.
1. Mund ta zgjidhim

Vini re fjalën “ne” kundrejt “unë”. Studime të shumta kanë gjetur një lidhje midis lumturisë martesore dhe asaj se sa shpesh çiftet i referohen vetes si “ne”. Kjo sepse duke e parë veten si një ekip ju bën më të prirur të përballeni mirë me problemet e përditshme që janë të pashmangshme në çdo marrëdhënie afatgjatë. Për më tepër, “ne” u jep një frymë bashkëpunimi diskutimeve tuaja – dhe kjo jo vetëm që rezulton në më pak mosmarrëveshje, por edhe në argumente që zgjidhen më shpejt.

2. Unë dëgjoj se çfarë po thua

Nëse do të kisha një qindarkë për çdo herë që do të dëgjoja një klient të ankohej: “Partneri im nuk më dëgjon kurrë”, do të isha një burrë shumë i pasur. Ne njerëzit kemi një nevojë primare për të ndjerë, të dëgjuar dhe kuptuar; kjo është veçanërisht e vërtetë në marrëdhëniet romantike. Kur nuk ndiheni të dëgjuar dhe kuptuar, të dy përpiqeni të ndiheni të rëndësishëm, të vlerësuar ose të lidhur. Vini re se kjo frazë nuk do të thotë domosdoshmërisht se jeni dakord me atë që thuhet. Por, ai dërgon një mesazh kritik që po dëgjoni me një mendje të hapur. Dhe kur kjo ndodh, tjetri juaj i rëndësishëm ka shumë më shumë gjasa të ndajë mendimet dhe ndjenjat e tij më të thella me ju, gjë që, natyrisht, forcon lidhjen tuaj.

3.Uau, faleminderit

Në marrëdhëniet më të lumtura, çiftet duhet të pranojnë të gjitha gjërat e vogla – nga pastrimi i tavolinës ose marrja e fëmijëve në park, tek ajo që merr pastrimin kimik ose gatimin e vaktit tuaj të preferuar. Por, çiftet më të afërta i shtojnë një pasthirrmë falënderimit. Shtimi i një “Uau!” është si të nënvizoni falënderimet tuaja ose ta shkruani me shkronja të zeza, kështu që ju e dini me siguri se partneri juaj ndihet i dashur dhe i vlerësuar. Në fakt, sipas ekspertit të shkencës së sjelljes, Craig S. Davis, Ph.D., një pasthirrmë regjistrohet ndryshe në kokle – pjesa e veshit të brendshëm që merr dhe analizon tingullin – kështu që partneri juaj emocionohet, dëgjon dhe dëgjon më mirë atë që është duke ju thënë.

Të ngjashme