Cilat janë objektet më të pista që ne i prekim çdo ditë

7 muaj më parë

Për fatin tonë të keq, disa nga objektet me të cilat ne kemi kontakt të vazhdueshëm çdo ditë vlerësohen nga ekspertët si objekte me më shumë baktere.

Ja lista e objekteve më të pista dhe disa hapa se si mund të përmirësojmë higjienën e tyre.

Paratë

Çelësi i dritave

Tastiera e kompjuterit

Celulari

VC-ja

Karroca që bëjmë pazarin

Telekomanda

Vaska

Lavamani i kuzhinës

Sfungjeri i enëve

Ja si mund të kujdeseni për higjienën e disa prej këtyre produkteve:

Gjëja e parë që duket të bëni për të shmangur përhapjen e infeksioneve dhe sëmundjeve që mund të vijnë si pasojë e papastërtisë së këtyre objekteve, është kujdesi për higjienën e duarve, lajini ato sa më shpesh që të jetë e mundur. Sfungjerët e kuzhinës mund të jenë më higjenik nëse përdoren secili për një funksion të caktuar, p.sh për gotat, pjatat, enët me yndyrë etj, dhe këshillohet që sfungjerët e enëve të ndërrohen shumë shpesh

Të ngjashme