Eurostat nxjerr statistikat për cmimin e bukës, në Shqipëri blihet 87 herë më shtrenjtë se në BE

2 vite më parë

Eurostat ka publikuar tabelat e shpenzimeve për bukë dhe drithërat si përqindje të GDP (Prodhimi Brendshëm Bruto) së 1 viti i cili ka qenë 4.8% në 2020-ën, më të lartat në Europë. Pandemia ka ndikuar në rritjet e shpenzimit për këtë produkt teksa nga 2016 deri në 2019 kemi pasur një ulje 4.7%.

Shqipëria pra pozicionohet e para, si shteti ku njerzit e blejnë bukën më shtrenjtë në raport me të ardhurat. Pas nesh vijnë vende të rajonit ballanik si Rumania, Mali I Zi, Bosnja-Hercegovina dhe Maqedonia teksa nuk ka të dhëna për Republikën e Kosovës. Cmimet e bukës në Shqipëri janë sa 70% e mesatares së BE.

Pra me një llogaritje , shqiptarët e blejnë bukë 87 herë më shumë se një shtetas i Bashkimit Europian.

Të ngjashme