Kryefjala Logo

Tekstet që duhet (dhe nuk duhet) t’i dërgoni nëse dëshironi të ktheni ish-in tuaj

23 Maj, 2024 | 9:32 am

Si ta fitoni zemrën e saj/tij vetëm duke i dërguar mesazhe.
•Çfarë nuk duhet të dërgoni:
1. Mundohuni të flisni për marrëdhënien tuaj

Të flasësh për marrëdhënien tënde përmes një mesazhi, veçanërisht nëse keni qenë së bashku për një kohë të gjatë, është si të dëgjoni se gjyshja juaj vdiq me email. Me fjalë të tjera, është me shije të keqe. Nëse doni të flisni për marrëdhënien tuaj, atëherë flisni … personalisht.

2. Vepro i dëshpëruar

Kur po përpiqeni të pajtoheni me një ish, të veproni i dëshpëruar është një mënyrë e sigurt për të qëlluar veten në këmbë. Nëse ajo e di se ju jeni të dëshpëruar, ajo gjithashtu e di se ajo i mban të gjitha letrat. Ajo ka kontrollin dhe pak a shumë e lejuar të bëjë çfarë të dojë, ndërkohë që ju qëndroni në shtëpi duke u përpjekur për të. Kjo nuk është ajo që ju dëshironi. Pra, përmbahuni nga çdo lloj teksti të dëshpëruar ose dërgimi i teksteve shumë herë në ditë.

3. Fajësoni atë

Po, ka një shans të madh që marrëdhënia juaj të përfundojë për shkak të gabimeve që keni bërë ju dhe ish-i juaj: faji nuk është vetëm i juaji. Sidoqoftë, fajësimi i saj do ta vendosë atë vetëm në mbrojtje, dhe ka shumë më pak gjasa që t’i jepni ju të dy një mundësi tjetër. Fajësimi i saj në një mesazh me tekst është veçanërisht pasiv-agresiv, duke vendosur automatikisht dy goditje kundër jush.

•Çfarë duhet të dërgoni:
1. I mban gjërat rastësore

“Përshëndetje, si keni qenë?” janë mënyra të shkëlqyera për të hapur linjat e komunikimit pa u konsideruar si shumë e rëndë. Mbajtja e gjërave të lehta dhe të rastësishme heq presionin nga ajo dhe e lejon atë të mendojë se ndoshta, thjesht ndoshta, ju nuk e dëshironi më atë. Pasi ajo beson se natyra njerëzore thotë se do të të dojë më shumë.

2. Tregojini asaj se keni ndryshuar

Mund të jetë e vështirë t’i tregoni dikujt që keni ndryshuar në një mesazh me tekst. Por, nuk është e pamundur. Nëse ju të dy u ndanë për shkak të përkushtimit tuaj obsesiv ndaj cunave tuaj të playstation-it, për shembull, sigurohuni që asnjë nga tekstet tuaja të mos përmendë ndonjë lidhje me lojën tuaj super të mrekullueshme. Edhe nëse ajo pyet për shokët tuaj, shkruani diçka si, “Unë jam më kurioz se çfarë po ndodh me tt”.

3. Organizoni një takim

Pasi të keni bërë gjënë e dërgimit të mesazheve, do të vijë një kohë që ju të dy të takoheni. Përsëri, është e rëndësishme t’i mbani gjërat rastësore: në vend që ta pyesni për pagëzimin e kumbarit tuaj, shikoni nëse ajo dëshiron të rrëmbejë një birrë pas punës. Takimi i rastësishëm i tregon asaj se ju e dëshironi atë në jetën tuaj … edhe nëse kjo përfshin që ju duhet të jeni të duruar.

Të ngjashme