Kryefjala Logo

Pyetja më e rëndësishme që duhet bërë kur dikush thotë diçka që ju ofendon

14 Qershor, 2024 | 11:36 am

Përpara se të vazhdoni me vrull të plotë me mbrojtjen tuaj, pushoni për ta pyetur këtë.
Psikologia Dr. Aria Campbell Danesh ndan të vetmen gjë që duhet të keni parasysh kur filloni të bëni mbrojtje.

Pyetja më e rëndësishme që duhet bërë kur dikush thotë diçka që ju ofendon

Kur jeni duke debatuar me partnerin tuaj, është e lehtë të nxirrni përfundime të shpejta. Dhe gjatë momenteve si këto, me siguri do ta akuzoni partnerin tuaj se ka thënë gjëra që nuk i ka thënë kurrë.

Megjithatë, para se të reagoni, ndaloni. Bëni një hap prapa dhe sigurohuni që të kontrolloni veten. Dr. Danesh thotë, “Sapo të ndihesh i ndezur, nuk po e sheh më qartë realitetin.”
Emocionet tuaja do të turbullojnë aftësinë tuaj për të parë arsyen. Për më tepër, kur jeni të ndezur, mendja juaj në mënyrë të pandërgjegjshme po kërkon mënyra për të konfirmuar frikën tuaj më të thellë.

“Pra, provoni të pyesni veten: “A ka ndonjë të vërtetë në atë që thotë personi”, këshillon Dr. Danesh.

Pyete veten: “A ka edhe një copëz të së vërtetës në atë që thotë ky person?” Me shumë mundësi, nëse ka ndonjë të vërtetë, atëherë ndjenjat tuaja të fajit do të fillojnë të dalin në sipërfaqe.

Kjo është arsyeja pse ne bëhemi mbrojtës – truri ynë po na mbron nga përjetimi i dhimbjeve të mëtejshme.
Nuk është e lehtë të kuptosh pse bëhesh mbrojtës. Por sapo ta bëni, përdorimi i këshillave si këto do t’ju ndihmojë të komunikoni më mirë me partnerin tuaj.

Të ngjashme