SHBA – Tubime pro dhe kundër abortit:  “Gjaku i foshnjave të pafajshme është në duart tuaja!” 

2 vite më parë

Dhjetëra mijëra njerëz kanë mbajtur tubime në të gjitha 50 shtetet amerikane në mbështetje të të drejtave të abortit. Ata janë në kundërshtim me një ligj të ri të Teksasit që kufizon ashpër aksesin në abortet në shtet.

Përkrahësit pro-zgjedhës në të gjithë vendin kanë frikë se të drejtat kushtetuese mund të anulohen.

Në muajt e ardhshëm, Gjykata Supreme do të dëgjojë një çështje që mund të përmbysë  vendimi i vitit 1973 që legalizoi abortin në të gjithë vendin.

Në Uashington DC, demonstruesit marshuan drejt ndërtesës së Gjykatës Supreme, duke mbajtur shenja të tilla si “Bëje abortin të ligjshëm”.

 

“Gjaku i foshnjave të pafajshme është në duart tuaja!” bërtiti një burrë, por ai u mbyt nga duartrokitjet e turmës. Një grua që mori pjesë në një marsh tha se ishte atje për të mbështetur të drejtën e gruas për të zgjedhur.

“Ndërsa unë kurrë nuk jam përballur me atë zgjedhje për fat të mirë, ka shumë gra që kanë dhe qeveria jonë dhe burrat nuk kanë asnjë fjalë për rezultatin kur bëhet fjalë për trupin tonë,” tha Robin Horn për agjencinë e lajmeve Reuters.

 

“Shumë prej nesh u rritën me idenë se aborti do të ishte i ligjshëm dhe i arritshëm për të gjithë ne,” “Të shohësh se në rrezik shumë real ka qenë një moment zgjimi.” Thanë qytetarët.

Të ngjashme