Si t’i bëni ballë gripit pa ardhur akoma

1 vit më parë

I ftohti dhe gripi vijnë si mysafirë ‘të paftuar’, pas çdo ndryshimi që pëson moti. Pavarësisht se duket e pamundur ka disa mënyra për ta parandaluar atë pa ju prekur.

-Merrni mjaftueshëm vitamin D

Studimet tregojnë se vitamina D aktivizon mbrojtjen e trupit ndaj infeksione. Për ta marrë nga ushqimet është pak e vështirë, por mund të merrni suplemente me recetën e mjekut.

-Dizinfekto telefonin

Të gjithë e dini që telefoni është burim infeksioni dhe papastërtish, por ka mënyra për ta dizifektuar.

-Merrni mjaftueshëm zink

Nëse përdorni tableta që përmbushin nevojat e trupit për zink do të ndaloni prekjen nga viruset ose do të ndaloni përhapjen dhe kohëzgjatjen e tij.

-Mbajini duart të pastra dhe larg fytyrës

Edhe pse nuk e vini re, ju e prekni shumë fytyrën.Virusi merret lehtësisht nga duart, prandaj më e mira do të ishte të shmangni edhe takimin e duarve me të tjerët. Përdorni sapun për t’i larë për 20 sekonda ose mbani dizifektues me vete kur nuk mundeni t’i lani.

=>Një tjetër mënyrë shumë e mirë parandalimi është Grippostad C.

Çfarë është?

Grippostad C është ilaç që përdoret për të trajtuar ftohjet e thjeshta(ato të rënda duhen të marin patjetër ndihmë të specializuar nga nje mjek).

Grippostad përmban:Paracetamol me vitamine C qe lehteson dhimbjet dhe ul temperaturen.

Kjo bën që trupi ta perthithë menjëhere dhe të reagojë kundër virusit te gripit.

Të ngjashme