Për të qënë të lumtur mjafton vetëm të hani këtë ushqim!

7 muaj më parë

•Serotonina është neurotransmetues, një lajmëtar kimik në trurin tuaj që shumica e shkencëtarëve ia atribuojnë ndjenjave të lumturisë.

1-Hani më shumë kos

Ndjenja e lumturisë nuk fillon domosdoshmërisht në mendjen tuaj. Dr Mercola thotë se ajo mund të fillojë dhe në stomakun tuaj pasi përqendrimi më i madh i serotoninës gjendet në zorrë dhe jo në trurin tuaj!

2-Çokollata e zezë

Është vërtetuar shkencërisht se çokollata e zezë rrit nivelet e serotoniës dhe ul nivelin e kortizonit, njohur ndryshe si hormoni i stresit.

3-Acidet yndyrore Omega 3

Mungesa e Omega-3 lidhet me rënien e nivelit të serotoninës dhe dopaminës. Studimet thonë se ka një lidhje të fortë midis niveleve të ulëta të omega-3 dhe depresionit. Ju mund t’i gjeni këto yndyrna të shëndetshme në ushqimet si peshk, arra, mish viçi dhe bulmet.

Të ngjashme