Njerëzit që nuk postojnë në rrjetet sociale janë mendërisht më të fortë

2 vite më parë

Nëse jeta juaj po ju duket monotone, apo thjesht sikur nuk po bëni asgjë, s’është e vërtetë. Mos u përfshini në qerthullin e rrjeteve sociale, pasi jeni mirë si spektatorë, të paktën kështu thonë psikologët dhe studimet e tyre.

Gjetjet e kërkimit: E pra, sipas një studimi të ri nga Universiteti Brunel në Londër, ata që mburren me dietat e tyre, ushtrimet në palestër, ose arritjet, janë tejet narcistë. Ndërsa ata që ndajnë çdo detaj nga jeta e tyre private në rrjetet sociale priren të vuajnë nga vetëbesimi i ulët.

Këta njerëz janë vëmendje-kërkues dhe pëlqyeshmëria në rrjetet sociale duket se i kënaq.

Ne të gjithë kemi një mik, i cili është i fiksuar me ndarjen e fotove në palestër, duke ngrënë drekë, një selfie nga Kulla Eifel, apo ndryshimet e shpeshta nga ‘Vetëm’ në ‘Në një marrëdhënie “dhe anasjelltas.

Ti në çfarë kategorie e fut veten?

Ai që poston apo ai që komenton?

Të ngjashme