Mësoni nga gjyshja thurjen me shtiza dhe na falenderoni më vonë

7 muaj më parë

Thurja me shtizë është vënë në lupën e studiuesve si proces.

Ky proces nuk është i mirë vetëm për të kaluar kohën, por edhe për relaksim.

Madje shumë personazhe publikë e kanë kthyer në hobi.

Puna me shtiza ndihmon në përqëndrim, uljen e nivelit të depresionit, presionit të gjakut dhe largon vëmendjen nga çdo gjë negative.

Gjithashtu gjatë procesit truri lëshon më shumë endorphins, hormoni përgjegjës për emocionet pozitive.

Disa studiues e kanë konsideruar punën me shtiza si një formë meditimi, pasi reagimi i trupit është pothuajse i njëjtë.

Të ngjashme