Lufta prindër dhe fëmijë adoleshentë. Çfarë thotë studimi

10 muaj më parë

Në kohën që jetojmë depresioni është bërë i zakonshëm dhe më së shumti prek moshat e reja dhe adolëshentët.

Pikërisht për këtë grupmoshë është zhvilluar një studim, për të kuptuar marrëdhënien e fortë mes prindërve dhe fëmijëve të tyre.

Nëse fëmija juaj është duke kaluar një periudhë të keqe që kalon në depresion, prindi e përjeton njësoj me të dhe ka të njëjtat simptoma.

Ndërsa kur fëmija trajtohet dhe merr ndihmën e duhur, sipas ekspertëve edhe simptomat tek prindërit nisin të zhduken.

Studiuesit paralajmërojnë se duhet treguar shumë kujdes për këtë grupmoshë dhe vëmendja drejtuar tyre duhet të jetë e madhe.

Të ngjashme