Kryefjala Logo

Konsumoni shumë oriz?Kujdes nga ajo çfarë përmban

6 Prill, 2022 | 12:29 pm

Ishte Consumer Reports që publikuan një raport lidhur me prezencën e arsenikut në oriz.
Gjëndet më shumë në rizoto dhe sushi.

Arseniku është një lëndë natyrale që gjendet edhe në ujë edhe në tokë.
Arseniku vjen edhe si pasojë e ndotjeve të mjedisit.

Përqëndrimi i arsenikut në oriz është më i lartë për vetë faktin që orizi e absorbon më lehtë sesa ushqimet e tjera. 

Orizi me ngjyrë kafe sipas një studimi kishte më tepër arsenik sesa orizi i bardhë dhe niveli i arsenikut varet edhe nga zonat gjeografike në të cilat rritet kjo bimë.

Consumer Report ofrojnë këshillat e tyre për konsumatorët:

•Mos e përjashtoni orizin nga dieta ushqimore
•Konsumimi i ndryshëm i ushqimeve në dietën tuaj, pra jo vetëm një lloj ushqimi të vetëm në sasi të madhe pasi nuk është i këshillueshëm.

Të ngjashme