Intoleranca ndaj glutenit.Çfarë nuk duhet të hani

7 muaj më parë

Personat që janë intolerant ndaj një përbërësi siç është gluteni, duhet që gjithë jetën e tyre ta shmangin atë nga dieta e tyre ushqimore. 

Intoleranca ndaj glutenit shfaqet me simptoma të tilla si ndjesia e fryrjes, lodhjes, këputje dhe irritim të lëkurës.

Shumë prej personave që vuajnë nga ky problem duhet të lexojnë gjithmonë etiketat ku shpjegohen elementët përbërës. 

Sipas studimeve të fundit mendohet se edhe çamçakëzi nuk duhet të konsumohet nga këta persona, pa u siguruar më parë për përmbajtjen e tij.

Të ngjashme