E keni tepruar me kripën në ushqim? Lexoni dhe shpëtoni.

11 muaj më parë

Me siguri ju ka ndodhur që të keni gatuar një pjatë plot dashuri dhe në fund ta teproni me sasinë e kripës.

Por çdo gjë e ka një zgjidhje. Ne po ju tregojmë disa mënyra si të largoni tepricën e kripës nga gjella.

1- Në tenxheren ku keni hedhur përbërësit fusni një kokërr patate. Lëreni të qëndrojë e zhytur për rreth 20 minuta dhe kripa e tepruar do të jetë larguar.

2-Shtoni qumësht. Qumështi jo vetëm do të neutralizojë kripën por edhe do të përmirësojë shijen

3-Shtoni një qepë të pa përpunuar. Nëse në familjen tuaj konsumohet qepa, atëherë do e keni shumë të thjeshtë heqjen e kripës. Mjafton të lini një kokërr qepë për 5 minuta në enë dhe çdo grimcë e tepruar kripe do të largohet.

4-Shtoni masën. Nëse përgatisni një masë tjetër kjo do e bënte ushqimin të neutralizohej nga sasia e kripës.

5-Brumi është një mënyrë përsëri shumë e mirë. Bëni tre topa brumi dhe futini në enën ku po gatuani. Lërini aty deri para se të shërbeni pjatën.

Të ngjashme