Të vërtetat që duhen ditur për prerjen çezarine

Prerja cezariane e procesit te lindjes kërkon një kurajo dhe forcë të madhe dhe vetëm një grua dhe një nënë mund të përballet me të në një mënyrë heroike dhe të admirueshme.

1­.Ato i përballojnë me guxim pasojat e ndërhyrjes kirurgjikale Shumë mendojnë se ndërhyrja cezariane, është një procedurë e zakonshme, por është konsideruar një operacioni i rëndë. Dhe, ashtu si llojet e tjera të operacioneve të tilla, edhe kjo gjithashtu mbart rreziqe për nënën dhe fëmijën.

2­ Ata nuk e dinë nëse çdo gjë është në rregull, deri sa largohen nga dhoma operative Në këto raste, rreziku nuk përfundon me lindjen e fëmijës. Si në çdo operacion, mjekët nuk mund të përcaktojnë nëse çdo gjë ka qenë me sukses deri sa të dalë anestezia. Përveç kësaj, ka një detaj që pak njerëz e dinë. Gjatë një prerje cezariane nëna është e vetëdijshme, ajo nuk ndjeni dhimbje, por ndjen të gjitha lëvizjet që ndodhin brenda saj. Kjo është një gjë e pakëndshme, dhe, në qoftë se ju nuk jeni më parë të vetëdijshëm për këtë, mund të jetë traumatike.

3­ Si heroina te vërteta e kalojnë periudhën e rikuperimit postoperator Kur lind një fëmijë, bota e një nëne sillet rreth tyre dhe padyshim në përputhje me kërkesat e tyre pa fjalë. Kjo kërkon një predispozitë dhe logjistikë të cilat shpesh janë rraskapitëse. Paramendoni duke bërë gjithçka me dhimbjet e postoperacionit. Po, më shumë dhimbje dhe parehati që është një pjesë e pashmangshme e procesit të rimëkëmbjes pas operacionit.

Previous articleMund të jenë gjëra të vogla por mund edhe të sjellin ndarjen tuaj
Next articleJu japim tre arsye pse duhet të dashuroni një djalë më të shkurtër se ju