Shkencëtarët kanë gjetur një trajtim të ri për Alzheimerin dhe mund të japë shpresë për miliona njerëz

Një person me Alzheimer ka një sasi më të lartë të proteinave në trurin e tyre që grumbullohen së bashku dhe pengojnë funksionimin e rregullt të trurit. Ilaçi i ri, Aducanumab, i cili është miratuar nga Shoqata e Ushqimit dhe Barnave (FDA) në SHBA, punon duke synuar këto grumbuj proteina dhe duke zvogëluar numrin e tyre.

Lëvizja në drejtimin e duhur.

Një pacient që mori pjesë në një provë klinike thotë se ai beson se ilaçi e ka ndihmuar atë. Ai tha, “Ndihem sikur nuk jam aq i hutuar. Edhe pse është ende atje, nuk është aq keq. Dhe tani jam duke u bërë më i sigurt ”.

Ai kishte marrë ilaçin për disa vjet në gjyq dhe tha, “Unë nuk e kam arritur nivelin që isha më parë – por po shkoj në drejtimin e duhur.”

Shumë mirëpresin miratimin e këtij ilaçi.

Ka shumë njerëz në komunitetin shkencor që janë të kënaqur me miratimin e FDA -së për ilaçin. Kjo është veçanërisht e vërtetë për drejtorin e Institutit të Kërkimit të Demencës në Mbretërinë e Bashkuar, i cili beson se ky është një arritje e madhe në udhëtimin për të gjetur një kurë për sëmundjen.

Një profesor në Universitetin e Edinburgh gjithashtu shprehu entuziazëm për miratimin e ilaçit dhe tha se është një fillim i shkëlqyeshëm për të “kërkuar trajtime që synojnë shkaqet e sëmundjes së Alzheimerit”.

Ndërsa ky është një hap në drejtimin e duhur, ka ende një rrugë të gjatë për të bërë para se ky ilaç të arrihet nga masat.

Në një provë me rreth 3,000 njerëz, ilaçi nuk kishte treguar shumë shenja të ngadalësimit të përkeqësimit të kujtesës së njerëzve. Por pasi kompania analizoi të dhënat më tej, tregoi se në doza më të larta ngadalëson efektet e Alzheimerit.

Previous articleMomentet kur është në rregull ta zbukurosh historinë tënde me një gënjeshtër të vogël
Next articleGjuha e trupit që do të zbulojë të vërtetën në lidhje me marrëdhënien tuaj