Pse japonezët lajnë fytyrat e tyre për 10 minuta?

Shumë njerëz aziatikë kanë një metodë 4-2-4 për pastrimin e fytyrës.

Metoda 4-2-4 është një sistem i veçantë i ndarë në faza sipas kohës.

Ju filloni me vaj për 4 minuta.

Vetëm pas kësaj mund të përdorni një pastrues kremi për 2 minuta.

Dhe hapi i fundit është shpëlarja për 4 minuta.

Një specialist thotë se nëse përdorni këtë metodë pastrimi, nuk keni nevojë të lani fytyrën në mëngjes, vetëm natën. Plus, nuk keni pse ta bëni çdo ditë. Mjaftojnë 4 herë në javë.

4 minutat e para: faza e vajit

Faza e vajit ka për qëllim të përmirësojë qarkullimin duke masazhuar lëkurën për 4 minuta. Ju gjithashtu zbutni atë shtresë të sipërme dhe ndihmoni në lirimin e poreve të bllokuara. Crucshtë e rëndësishme të zgjidhni vajin e duhur që mund të ulet në majë të fytyrës tuaj.

2 minutat e dyta: faza e pastrimit të kremit

Pasi të keni masazhuar fytyrën, vendosni pak pastrues në majë të vajit. Specialistët thonë se ata preferojnë pastruesit e kremrave në vend të llojeve të shkumës ose xhelit sepse nuk e thajnë lëkurën aq shumë. Pastroni fytyrën tuaj për 2 minuta me lëvizje të butë që të mos dëmtojë fytyrën tuaj.

E treta 4 minuta: faza e shpëlarjes

Filloni me ujë të ngrohtë për 2 minuta, pastaj përfundoni me ujë të ftohtë për 2 minuta të tjera. Uji i ngrohtë mund të ndihmojë për të shpëlarë vajin e tepërt nga lëkura juaj dhe për të rritur rrjedhjen e gjakut në sipërfaqe.

Uji i ftohtë mund të ndihmojë në shtrëngimin e poreve. Kjo teknikë ndihmon për të hidratuar lëkurën në mënyrë që pas procedurës, fytyra juaj të duket me shkëlqim.

Previous articleNjë studim zbulon se gratë mbi 50 vjeç janë më të lumtura se kurrë.Ja pse
Next articlePse martesat janë më të lumtura kur gratë janë pak më të holla se burrat e tyre