Përse ka njerëz që bëhen gjithmonë vonë?Shpjegimi

Kohët e fundit është bërë një studim nga shkencëtarët në fushën e psikologjisë të cilët kanë dalë në përfundimin se vonesa lidhet me personalitetin tuaj.

Arsyeja më e zakonshme pse njerëzit janë me vonesë është sepse nuk e llogarisin kohën. 40% e njerëzve e nënvlerësojnë kohën që u duhet për të bërë diçka. Personat që vonohen janë persona që bëjnë disa punë njëherësh.

Jeff Conte zbuloi se ekziston një tjetër lloj personaliteti që ka shanse të jetë me vonesë.

Në studimin e tij, ai vuri re se teksa individë të tipit A të cilët orinetoheshin drejt përmbushjes së një qëllimi me sukses janë të prirur për të qënë të përpiktë në kohë ndërsa individët të tipit B që janë më të qetë janë me vonesë.

Të gjithë ata që vonohen për të shkuar diku duhet të fillojnë të llogarisin kohën dhe të kuptojnë se s’mund të jenë në dy vende në të njëjtën kohë. 

Previous articleStudim shokues:Mbi 80% e femrave pranojnë se kanë fjetur me një koleg
Next articleReceta që ju duhet kundra stresit dhe për të qetësuar nervat