Flini vonë dhe nuk zgjoheni dot shpejt?Zgjidhja në disa mënyra të thjeshta:

Në Australi, kanë zbuluar se të rriturit që preken më shumë nga pagjumësia janë femrat.

Sipas mjekëve ka shumë faktorë që ndikojnë, ndër to, stresi dhe aktiviteti i lartë i trurit.

1-Mos e fikni telefonin dhe pajisjet e tjera elektronike 1minutë para se të shtriheni. Krijojini vetes dhe trurit qetësinë që i nevojitet.

2-Nëse nuk arrini të flini në drekë, të paktën përpiquni të krijoni pak orë qetësie vetëm për veten tuaj.

3-Bëjeni dhomën tuaj të rehatshme. Mjaftueshëm të errët dhe të qetë.

4-Evito dremitjen pak para se të flesh ose ushtrimet fizike.

5-Bëj ushtrime rregullisht, sidomos në pjesën e parë të ditës që të flesh i qetë natën.

6-Limito konsumimin e pijeve të gazuara dhe kafes në mëngjes që metabolizmi të qetësohet.

Previous articleKombinimet më të çuditshme të ushqimeve që rezultuan shumë të shijshme!
Next articleE habitshme!Këto ushqime shumë të larta në kalori,ju rrëzojnë nga pesha