Kryefjala Logo

Sjelljet në martesën tuaj që duken normale,por në të vërtetë janë toksike

6 Gusht, 2022 | 12:07 pm

Shenjat e një marrëdhënieje toksike dhe një martesë të palumtur nuk janë gjithmonë të dukshme në fillim.
Por nëse shikoni nga afër, do të kuptoni se nuk duhet të sillet kështu dikush që pretendon se ju do.

Këto janë shenjat e një marrëdhënieje dhe martese toksike që mund të duken normale në sipërfaqe, por në të vërtetë nuk janë:

1. Përbuzje
Përbuzja përkufizohet si “ndjenja se një person është i pavlerë dhe meriton përbuzje”.
Kjo përfshin ngulitjen e syveplot inat, fjalët e pahijshme, sarkazmën dhe shfryrjen.
Përbuzja mund të jetë e vështirë për t’u njohur sepse justifikohet lehtësisht me: “Unë e meritova këtë”, “Ai është thjesht një Dash(në horoskop)”, janë justifikime që përdoren shpesh për të justifikuar përbuzjen.

2-Largësia
Kur burri juaj hyn në shtëpi, a do të ishte instinkti juaj i parë ta përqafoni?
Nëse do të mund të zgjidhnit dikë për të shkuar diku, a do të ishte gruaja juaj?
A është personi i parë që dëshironi t’i tregoni lajmin tuaj të mirë njeriut me të cilin shkoni të flini çdo natë?

Me kalimin e kohës kur martesa evoluon, çiftet bëhen aq të rehatshëm me njëri-tjetrin sa ne e marrim njëri-tjetrin si të mirëqenë.
Përqafimet, puthjet dhe koha e lirë janë gjëra që nuk janë gjithmonë pjesë e martesave të gjata.

Nëse ka një distancë mes jush dhe bashkëshortit tuaj që është më shumë si një humnerë, nëse nuk e prekni kurrë njëri-tjetrin, nuk e kaloni kurrë kohën e lirë së bashku dhe nëse preferoni vetminë para se të ndani diçka personale, atëherë jeni në një martesë toksike.

3-Heshtja
Një nga shenjat më të mëdha të një martese toksike është heshtja.
Heshtja do të thotë mungesë komunikimi. Heshtja do të thotë inati po mbahet dhe po lihet pa u thënë.
Heshtja do të thotë se lidhja në çfarëdo mënyre është e pamundur.

Shenja dalluese e një marrëdhënieje të shëndetshme është kur dy persona mund të komunikojnë mirë.
Qoftë për atë që do hani për darkë, çfarë bëri vjehrra juaj fundjavën e kaluar, apo fakti që ju kanë inatosur sërisht në punë, komunikimi është ai që i mban njerëzit të lidhur.

Të ngjashme