Shembujt si ndikojmë vetë ne në trurin tonë

7 muaj më parë

1. Pagjumësia kronike ndikon në memorien tonë
Sipas shkencëtarëve pagjumësia ndikon negativisht në memorien tonë dhe shkakton sëmundjen e Alzheimer.
2. Stresi shkatërron trurin

Stresi kronik shkatërron memorien, aftësinë për të mësuar, vetëkontrollin etj.
3. Dashuria dhe urrejtja kanë shumë të përbashkëta
Sipas shkencëtarëve, dashuria dhe urrejtja ‘qëndrojnë’ në të njëjtën pjesë të trurit.
4. Truri është i ndjeshëm ndaj dehidratimit
Truri ynë është 80% ujë dhe një humbje shumë e vogël e ujit, ndikon negativisht dhe sjell pasoja në memorie, përqëndrim etj.
5. Sheqeri i tepruar në dietë përkeqëson memorien dhe aftësinë për të menduar
Sheqeri i tepruar në ushqime ndikon menjëherë në memorie, ngadalëson funksionimin e trurit si dhe në përqëndrim.
6. Leximi trajnon trurin në mënyrë perfekte
Shkencëtarët e ‘Oxford’ se leximi e trajnon trurin në mënyrë perfekte, gjë që nuk ndodh nëse shohim televizor apo luajmë në kompjuter.

Të ngjashme