Sekretet e njerëzve që nuk sëmuren kurrë dhe kanë imunitet shumë të fortë

2 vite më parë

1-Flini mjaftueshëm

Me siguri njihni një person që arrin të jetë gjithmonë i shëndetshëm, edhe kur njerëzit përreth tij janë me kollë, rrufë apo ndihen të stresuar. Nëse keni menduar ndonjëherë çfarë bëjnë këta njerëz për të qenë në formë gjatë gjithë kohës, është koha të mësoni disa nga sekretet e tyre. Lexoni dhe vidhni truket e tyre për veten tuaj. 

2-Konsumoni ushqime të pasura me vitaminën C

Edhe pse të dhënat shkencore që vërtetojnë se vitamina C përmirëson imunitetin janë të pakta, Sam Jernigan betohet për të: “Sa herë që ndjejë se diçka nuk po shkon mirë, marrë 2000 njësi të vitaminës C deri në katër herë në ditë”. “Në 15 vjet, nuk jam prekur asnjëherë nga gripi”, tregon ai.

Me siguri njihni një person që arrin të jetë gjithmonë i shëndetshëm, edhe kur njerëzit përreth tij janë me kollë, rrufë apo ndihen të stresuar. Nëse keni menduar ndonjëherë çfarë bëjnë këta njerëz për të qenë në formë gjatë gjithë kohës, është koha të mësoni disa nga sekretet e tyre. Lexoni dhe vidhni truket e tyre për veten tuaj. 

3-Shmangni stresin

Është vërtetuar shkencërisht se stresi dobëson sistemin imunitar. Prandaj duhet ta shmangni stresin në një mënyrë të shëndetshme.

4-Qëndroni të pastër

“I laj duart gjatë gjithë kohës dhe i hap dyert dhe prek butonat e ashensorit me një pecetë të pastër sa herë kam mundësi”, tregon Dan Collins, i cili punon si zëdhënës i medias tek një spital në Baltimore. “Dhe, sa herë ulem tek tavolina, i pastroj duart menjëherë me një pecetë të lagur”. Collins tregon gjithashtu se e mban frymën për 15 sekonda nëse dikush është duke u teshtitur dhe merr zink në momentin e parë që vëren se po e zë gripi.

Të ngjashme