Pse gratë kanë aromë portokalli dhe burrat aromë djathi?

2 muaj më parë

Pikërisht kur mendonit se burrat dhe gratë nuk mund të ndryshonin më, tani rezulton se çdo gjini vjen me aromën e saj specifike.
Dhe le të themi se ato ndoshta nuk janë erërat e këndshme që ju mendoni se janë.

Studiuesit zviceranë morën mostra djerse nga sqetullat e burrave dhe grave,i përzien me enzimat nga bakteret që gjenden normalisht atje dhe zbuluan se burrat mbanin erë si djathë dhe gratë erë si portokalli ose qepë.
Po,e lexuat mirë:portokall ose qepë.
Dy aroma krejtësisht të ndryshme që nuk mund të ishin më larg njëra-tjetrës, por kush jemi ne që të debatojmë me shkencën?

Tani, nëse e gjithë kjo bisedë për nënproduktet e trupit nuk ju ka vrarë përgjithmonë disponimin, atëherë me sa duket grupi i nuhatësve që mblodhën shkencëtarët zbuluan se era e sqetullës së femrës ishte më e keqe se aroma e mashkullit.
Ndoshta kjo është për shkak se gratë, në përgjithësi, e bëjnë më mirë punën e maskimit të aromave të pakëndshme me deodorant ose parfum.

Kompania zvicerane që sponsorizoi studimin hulumton aromat dhe shijet për kompanitë ushqimore dhe kozmetike.
Dhe pasi zbuluan se si erën e kanë burrat dhe gratë, ata shpresonin të hynin në treg për deodorantët që do të luftonin këto aroma të veçanta.
Siç vuri në dukje një studiues nga studimi, “Ne mund të bëjmë frenues që neutralizojnë prekursorët, ose bllokojnë enzimat bakteriale që bëjnë konvertimin.”

Të ngjashme