Pse disa njerëz i shmangin marrëdhëniet intime?

5 muaj më parë

Për burrat dhe gratë, kërkimet tona dhe puna e të tjerëve kanë treguar se problemet mjekësore janë arsyet kryesore për shmangien e seksit.

Dhimbja kronike zvogëlon kënaqësinë e aktit seksual dhe ndërhyn drejtpërsëdrejti duke kufizuar pozicionet.

Depresioni dhe stresi që shkakton mund të hyjnë në rrugë, siç mund të jenë medikamente të caktuara për dhimbje kronike.
Kushtet metabolike të tilla si diabeti dhe obeziteti zvogëlojnë aktivitetin seksual. Në të vërtetë, diabeti nxit rënien seksuale tek meshkujt deri në 15 vjet.
Çrregullimet e personalitetit, varësia dhe abuzimi i substancave dhe cilësia e dobët e gjumit luajnë të gjitha rolet kryesore në interes dhe aftësi seksuale.
Shumë ilaçe, të tilla si ilaqet kundër depresionit dhe droga kundër ankthit, reduktojnë epshin dhe aktivitetin seksual, dhe si rezultat, rrisin rrezikun e shmangies seksuale.

Të ngjashme