Pse burrat e pushtetshëm tradhëtojnë?

2 muaj më parë

“Për të qenë politikan, duhet të jesh narcisist. Përndryshe, do të ishe thjesht një person normal”-thotë Michael Dempsey, një psikiatër.

Një studim i fundit në Universitetin e New Hampshire zbuloi se burrat kanë 7% më shumë gjasa të tradhtojnë sesa gratë.
Studiuesi, një ekonomist, sugjeron se kjo mund t’i atribuohet faktit se burrat kanë më pak për të humbur si në aspektin biologjik ashtu edhe ekonomik.

“Mendoj se është pothuajse e pashmangshme kur e mendon veten si kaq të fuqishëm.
Në një moment, ju mërziteni me gjërat e zakonshme e të vjetra.
Duhet të flasësh me njerëz gjatë gjithë ditës, të cilët mund të mos jenë aq të zgjuar sa ti dhe je aq i lodhur nga orari juaj i zënë saqë fillon të bësh gjëra për entuziazëm për t’i bërë ato,” thotë Dempsey.
“Ju nuk jeni domosdoshmërisht. duke menduar drejt.”

Gruaja e një menaxheri fushate sugjeron se jeta politike krijon disi stuhinë e përsosur të një mashtruesi: “Është një mënyrë jetese me shumë magjepsje dhe emocione. Ka gjithmonë ngjarje të mbushura me energji dhe koktejle,”-shprehet ajo.

Të ngjashme