Probleme me stomakun? Lista e ushqimeve që i hedhin benzinë zjarrit.

2 vite më parë

Ulcera është një lezion i mukozës/cipës gastrike (stomakut). Shkaqet kryesore të sëmundjes ulceroze janë dy: infektimi nga bakteri helikobakter-pylori dhe përdorimi apo abuzimi me barnat antiinflamatore josteroidiene (AIJS), si për shembull aspirina, ibuprofeni apo sodiumi naproksen.

Shenjat paralajmëruse të kësaj sëmundjeje janë:

dhimbje në stomak,

probleme me tretjen,

mungesë oreksi,

çngjyrosje të jashtëqitjes.

Nëse vuani nga ulcera në stomak, duhet të përpiqeni të limitoni sa më shumë këto ushqime.

Pijet alkoolike

Kafen

Pijet e gazuara

Qumështin dhe produkte të tjera të saj

Mishin e kuq

Ushqimet me shumë kripë.

Të ngjashme