Kryefjala Logo

Mërzia dhe disa arsye të tjera pse njerëzve ju mbaron dashuria

29 Mars, 2023 | 2:17 pm

Ashtu si shumica e gjërave të mira, dashuria është e mrekullueshme, derisa ta keni të mërzitur.
Sigurisht, ndoshta ka disa dashuri që janë ndërtuar për të zgjatur, por në përgjithësi, dashuria ka një tendencë të jetë më shumë një lloj situate e përkohshme.
Në fund të fundit, ikja nga dashuria duket të jetë pothuajse po aq e zakonshme sa të biesh në të.
Çfarë ndodh?

•Ata pushuan së komunikuari

Konflikti mbeti i pazgjidhur, nevojat mbetën të pashprehura dhe pohimet mbetën të pathëna.
Nëse komunikimi i mirë është çelësi për ndërtimin e një marrëdhënieje të shëndetshme, mungesa e tij me siguri mund ta shpërbëjë një të tillë.

•Ata e merrnin njëri-tjetrin si të mirëqenë

Është e lehtë të supozosh se dashuria është e pakushtëzuar dhe më pas të bëhesh dembel me njëri-tjetrin. Kur respekti dhe mirësia zhduken, po ashtu edhe dashuria.

•Pritjet nuk u realizuan

Në fillim, është e lehtë të plotësoni nevojat dhe dëshirat e partnerit tuaj.
Megjithatë, me kalimin e kohës, njerëzit shpesh nuk pranojnë të jenë “thjesht vetvetja” dhe ndalojnë të përkulen ndaj pritshmërive të partnerit të tyre nëse ato pritshmëri nuk ndahen.

•Njëri prej tyre zbuloi diçka të re për partnerin/partneren e tij/saj

Tradhtia mund të ndryshojë rrënjësisht se si ndihet dikush për partnerin e tij. Zbulimi se partneri juaj ka fshehur diçka nga ju, ju ka tradhtuar ose është sjellë në një mënyrë që nuk është në përputhje me atë që keni menduar se ishte, mund të bëjë dëm të pariparueshëm në marrëdhënie.

•Ata ishin të papajtueshëm

Ndërsa një çift njihet më mirë me njëri-tjetrin – dhe fishekzjarrët fillestare shuhen – ata mund të zbulojnë se mënyra e jetesës, prioritetet dhe vlerat e tyre nuk përputhen.

•U mërzitën

Ose rraskapitje. Marrëdhënia ose ka humbur shkëndijën e saj ose është bërë shumë punë për të përballuar një ose të dy njerëzit.

•Nuk ishte dashuri në radhë të parë

Epshi mund të maskohet si dashuri. Megjithatë, sapo të përfundojë muaji i mjaltit, ai gjithashtu mund të lërë një marrëdhënie të zbrazët dhe të munguar.

Të ngjashme