Kush janë hormonet që kujdesen për lumturinë tuaj?

5 muaj më parë

Oxytocin- hormoni i dashurisë dhe i lidhjeve sociale ndihmon në krijimin e marrëdhënieve.
Testosteroni- ju jep vitalitet dhe vetëbesim si dhe përmirëson aktivitetin seksual.

Progesteroni- vepron si “valium” natyror për t’ju dhuruar qetësinë.
Tiroide- hormone që përmirësojnë metabolizmin.
Kortizoli- ju ndihmon të përballoni apo luftoni një krizë me rëndësi jetësore.
Leptina- është hormoni që ju ndihmon me vetëkontrollin.
Estrogjeni- hormon që forcon kockat dhe pastron lëkurën e fytyrës.

•Sipas një studimi  së fundmi thuhet se femrat të cilat mbartin shumë stres nga puna e tyre janë 38% më të predispozuara për t’u prekur nga sëmundjet e zemrës si pasojë e një niveli të lartë kronik të kortizolit.

Të ngjashme