Japonezët duan vetëm 1 minutë për të luftuar dembelizmin.Zbulojmë për çfarë bëhet fjalë:

2 vite më parë

Nëse përtoni të shkoni në ushtrime, përtoni të lexoni libër dhe të mësoni për ndonjë provim, krejt çka ju duhet është “teknika Kaizen”.

Tingëllon si një reklamë televizive, e mërzitshme por është një gjë super e mirë për shkak se krejt çka ju duhet është që të lexoni tekstin deri në fund.

Teknika na mëson kështu: thoni vetes se duhet të përfundoni një gjë për 60 sekonda.

Shumë thjeshtë vetëm e merrni librin dhe lexoni vetëm për 60 sekonda, asnjë sekondë më shumë apo edhe më pak.

Me kohë do të ju bëhet kjo gjë interesante dhe do të filloni pa vetëdije të shihni veten se jeni duke i përfunduar të gjitha këto “detyra” me shumë sukses.

Të njëjtën gjë bëjeni edhe me ushtrimet. Shumë thjeshtë ushtroni vetëm 60 sekonda as më pak e as më shumë! Kaizen do të thotë: Kai-ndryshim dhe Zen-urtësi.

Kështu që kjo metodë përfaqëson urtësinë tonë dhe ndryshon zakonet e përtacisë.

Të ngjashme