Kryefjala Logo

E dini çfarë ndodh me beben kur nëna qan?

14 Shtator, 2021 | 11:27 am

Dihet se ushqimi që nëna konsumon ndikon te bebja, mirëpo a e dini se edhe emocionet tuaja ndikojnë te bebja në bark?

Studimet e ndryshme tregojnë se kur nëna qan, kjo prek edhe frytin dhe i transmeton atij emocione të njëjta. Ndërkaq, edhe më serioze bëhet kur nëna kalon faza të depresionit. Në raste të tilla, kjo ndikon në formimin e personalitetit të fëmijës, pasi ai të lindë.

Në rastet kur gruaja shtatzënë është në depresion, fëmija mund të lindë duke zhvilluar më pas një personalitet me pasiguri dhe të ndjeshëm.

Të ngjashme