Kryefjala Logo

Burri bashkohet me nënën e lindjes pas 58 vitesh falë një grupi në Facebook

26 Mars, 2023 | 5:04 pm

Interneti ka ndihmuar shumë njerëz të gjejnë ata që nuk i kanë parë për një kohë të gjatë, si një shoku i vjetër i kolegjit ose një gjimnazist. Por për një burrë nga Britania e Madhe, një lidhje i ka ndryshuar plotësisht jetën.
Falë një grupi në Facebook, ai mundi të ribashkohej me nënën e tij të lindjes pas 58 vitesh.

Megjithatë, kërkimi nuk ishte i lehtë për Timoteun. Prindërit e tij birësues, Bill dhe Eunicé Welch e rritën atë pasi u nda nga nëna e tij 18-vjeçare në vetëm gjashtë javë.
Të dy ishin 36 vjeç kur e adoptuan për shkak të pamundësisë për të pasur fëmijët e tyre.
Timothy ishte i kënaqur me jetën e tij me prindërit e tij birësues, por ai ndihej gjithmonë paksa ndryshe nga ata.

“Si një fëmijë birësues, ju gjithmonë mendoni të hulumtoni familjen tuaj të lindjes, por nëse veproni apo jo sipas saj është një çështje tjetër… Pyesja veten se kush isha unë, disa tipare të personalitetit që ishin të ndryshme nga familja ime birësuese,” tha Timothy.
Kur ai ishte duke u rritur, ai kishte një ndjenjë të mirëkuptimit për situatën e nënës së tij të lindjes në vend të inatit ndaj saj për heqjen dorë prej tij.

“Babai im adoptues më tha se çfarë thashë kur isha fëmijë: “Shpresoj që nëna ime e lindjes të jetë mirë, mendoj se është e bukur dhe e kuptoj pse nuk mundi të më mbante”, tha Timothy.

Për dekada ai u ndal në përpjekjet për të gjetur prindërit e tij të lindjes. Megjithatë, perspektiva e tij ndryshoi kur Bill vdiq në 2018 dhe Eunicé në 2020. Ai u ndje i detyruar të kuptonte të mësonte të vërtetën për familjen e tij biologjike.

“Kur prindërit e mi birësues vdiqën, kjo të bën të ndihesh ndryshe për botën dhe veten,” tha ai. “Një këshilltar më tha se pasi prindërit birësues të njerëzve vdesin, ata shpesh rihapin kureshtjen për trashëgiminë e tyre, sepse ne të gjithë jemi në kërkim të lidhjes.”

Ai e filloi kërkimin në janar 2022 duke u thelluar në fotot e tij të vjetra familjare, të cilat e shtynë atë të zbulonte një foto të vendit ku kishte lindur – një shtëpi për nënat e pamartuara të quajtur Yateley Haven në Hampshire, Angli.
Ai iu bashkua një grupi në Facebook për njerëzit me një lidhje ose që kishin lindur në Yateley Haven.

“Unë kërkova të bashkohesha me grupin dhe moderatorja Penny Green u përgjigj dhe më pyeti për historinë time,” tha ai.

Ai e përshkroi Penny-n si një “historian amator entuziast” që donte ta ndihmonte të gjente prindërit e tij të lindjes pasi kishte dëgjuar historinë e tij.

Penny, një ish-punonjës bamirësie, lindi në The Haven dhe krijoi grupin në Facebook për të tjerët që lidhen me të. The Haven ishte një shtëpi për nënë dhe foshnjë që Kisha Baptiste e drejtoi nga viti 1945 deri në mbylljen e saj në vitin 1970. Sipas BBC News, rreth 1,800 foshnja lindën atje dhe shpesh hiqeshin me forcë nga nënat e tyre beqare për birësim.

“Teoria ishte në atë kohë se ata po u bënin të gjitha këtyre nënave të pamartuara një nder sepse nuk ishte gjëja e bërë të ishe një nënë e pamartuar,” tha Penny. Meqenëse nëna e Timothy ishte 18 vjeç në kohën e lindjes së tij, ai spekuloi se ai ishte ndarë prej saj për të njëjtën arsye.
Më në fund, më 19 shtator 2022, vëllezërit e tij organizuan një takim me nënën e tij të lindjes dhe më në fund u ribashkuan.

“Ishte hera e parë që munda ta shihja veten në sytë e nënës sime,” tha ai. “Ishte emocionale, por në të njëjtën kohë ndihej e natyrshme.”

Më pas ai mësoi detaje shtesë për lindjen dhe familjen e tij.
“Nëna ime ishte 17 vjeç kur ishte shtatzënë dhe vetëm 18 kur më lindi. Ajo kishte një djalë tjetër një vit më parë, kur ishte 16 vjeç, i cili u dërgua për birësim dhe që atëherë ajo nuk është parë më”, tha ai. Ai gjithashtu mësoi për babanë e tij, të cilin ai dhe vëllai i tij i madh nuk e kanë gjetur ende.
“Babai im quhej Hedayat Mamagan Zardy, një mysliman iranian. Ata kishin një romancë kalimtare dhe pëlqenin të kërcenin netët jashtë në Oksford, “tha ai.

Ndërkohë, Timothy ka marrëdhënie të reja për të zhvilluar dhe kujtime për të ndarë me një familje që iu deshën 58 vjet për të zbuluar se ai kishte ende.

“Tani, unë kam vëllezër, kështu që është interesante të kem këtë shtresë shtesë dhe është emocionuese për mua,” tha ai. “Unë do të vizitoj nënën time dhe mezi pres ta njoh atë me kalimin e kohës.”

Të ngjashme