Kryefjala Logo

Shqipëria, vendi pa rini…

6 Nëntor, 2023 | 8:35 am

Gazeta e madhe austriake “Kronen Zeitung” shkruan se Shqipëria është një vend pa rini dhe rendit problematikat dhe arsyet që i detyrojnë qytetarët të largohen nga vendi.

“Vendi mesdhetar po lufton me një largim të mprehtë të të rinjve dhe punëtorëve të kualifikuar,”-kështu e nis shkrimin gazeta austriake.

“E pashpresë duket edhe situata me ikjen e të rinjve. Nuk ka shifra të sakta. Vlerësohet se 30% e shqiptarëve jetojnë jashtë vendit. Regjistrimi aktual pritet të japë të dhëna vitin e ardhshëm. Atëherë qeveria do të detyrohet t’i përgjigjet të ashtuquajturit ikje të trurit. Pyetja është nëse politikanët janë kaq reflektues dhe vënë në dyshim punën dhe strukturat e tyre?”-vazhdon shkrimin e saj “Kronen Zeitung”.

Të ngjashme