Si quhen dhe çfarë funksioni kanë hormonet që kujdesen për lumturinë tuaj

Në qoftë se ndiheni të lodhur, të stresuar, hani pak apo shtoni shumë në peshë pa asnjë arsye, hormonet mund të jenë një ndër shkaktarët.

Oxytocin- hormoni i dashurisë dhe i lidhjeve sociale ndihmon në krijimin e marrëdhënieve.

Testosteroni- ju jep vitalitet dhe vetëbesim si dhe përmirëson aktivitetin seksual.

Progesteroni- vepron si “valium” natyror për t’ju dhuruar qetësinë.

Tiroide- hormone që përmirësojnë metabolizmin.

Kortizoli- ju ndihmon të përballoni apo luftoni një krizë me rëndësi jetësore.

Leptina- është hormoni që ju ndihmon me vetëkontrollin.

Estrogjeni- hormon që forcon kockat dhe pastron lëkurën e fytyrës.

Për t’i mbajtur hormonet në gjendje optimale për një kohë të gjatë, specialistët këshillojnë një dietë të balancuar ushqimore, ushtrime të vazhdueshme fizike si dhe gjum të qetë e cilësor.

Previous articleShiu bën “qull” familjarët e dëshmorit Saimir Hoxha teksa Rama mbante fjalim
Next articleKe lënë cigaren?Çfarë ndodh tani me trupin tuaj