Rregulla që mbrojnë marrëdhënien dhe punën tuaj kur dashuroheni me një bashkëpunëtor

1.Ndiq rregullat e kompanisë

Ju duhet të zbuloni nëse kompania juaj ka ndonjë rregull kur bëhet fjalë për takimin me një bashkëpunëtor. Kompanitë janë të përgatitura me politika dhe të gatshme të ndihmojnë nëse ka një flakë midis jush dhe kolegut tuaj. Sipas Amy Baker, Profesoreshë e Psikologjisë në Universitetin e New Haven, ne duhet të lexojmë shkronjat e imëta sepse disa kompani nuk lejojnë që dikush të dalë me një vartës ose të lejojë ndonjë lloj romance në zyrë në përgjithësi.

2. Qëndroni larg një marrëdhënie romantike me shefin tuaj ose një vartës.

Nëse politika e kompanisë suaj ju lejon të dilni në zyrë, Profesor Amy Baker rekomandon që të mos dilni me shefin tuaj, një vartës, apo edhe një klient sepse dinamika e fuqisë së një marrëdhënieje të tillë do të ishte e vështirë për t’u drejtuar. Bashkëpunëtorët tuaj të tjerë mund të mendojnë se po merrni një trajtim të veçantë dhe gjykimi dhe profesionalizmi juaj mund të rrezikohen, gjë që mund të çojë në pushimin nga puna.

3.Konfirmoni statusin tuaj të marrëdhënies.

Para se ta çoni atë tek burimet njerëzore, sigurohuni që ju dhe bashkëpunëtori juaj të jeni në të njëjtën faqe në lidhje me marrëdhënien dhe nëse jeni ekskluziv apo jo. Profesor Baker sugjeron që sapo të dini se doni të njëjtën gjë, dhe pasi të keni folur me Shefin në lidhje me të, është e sigurt ta ndani atë me kolegët tuaj. Thjesht sigurohuni që ju dhe partneri juaj bien dakord me kë të ndani lajmet.

Previous articleFilmat romantikë:Si mund të dëmtojnë marrëdhëniet tona?
Next articleNjë avokate divorci tregon disa mënyra për të mos u bërë kliente e tyre