Nëse i druheni beqarisë,ju me siguri po vuani nga “Anuptafobia”

Anuptafobia është frika për të qenë beqarë.

Është një çrregullim që ndodh më shpesh tek gratë, zakonisht të moshës 30 vjeç e lart, të cilat vuajnë nga vetëvlerësimi i ulët dhe varësia emocionale.

Këto gra ndiejnë presionin shoqëror që do të dëshironin të martoheshin me ta dhe për këtë arsye e identifikojnë “beqarinë” si një dështim, deri në atë pikë sa kërkimi i një bashkëshorti mund të bëhet një fiksim i vërtetë. (Prandaj referimi për Bridget Jones).

Kjo frikë mund të gjenerojë ankth shumë të fortë dhe madje të çojë në depresion.

Zakonisht anuptafobia e shtyn një grua të mbledhë me fiksim partnerin pas partnerit; marrja e ndihmës nga miqtë dhe të afërmit për të ndërtuar strategji të vërteta të kërkimit të bashkëshortëve, duke përfshirë gjithashtu të dashurit në këto dinamika shkatërruese.

Problemi është se për çdo marrëdhënie përsëritet i njëjti skenar, dhe në fund vetëm përforcon ndjenjën e zhgënjimit dhe dështimit.

Dalja nga ajo nuk është aspak e lehtë, sindroma Bridget Jones është në fakt një rreth vicioz që shpesh çon në fiksim dhe vetëshkatërrim.

Prandaj është e nevojshme para së gjithash të fillojmë të punojmë për veten, për të përmirësuar vetëvlerësimin e tij dhe zgjidhim njëherë e përgjithmonë konceptin e marrëdhënies nga ai i vetë-realizimit.

Previous articleE dini si i zë alkoli 12 shenjat e Horoskopit?Jua themi ne!
Next articleMagji për të gjetur dashurinë (ose siguroni “përgjithmonë” në marrëdhënien tuaj)