Gjithmonë në çift njëri dashuron më shumë se tjetri.Lexoni faktet

Statistikat thonë se kimia në një marrëdhënie nuk ka të bëjë me dashurinë, ka të bëjë me pasionin dhe tërheqjen.

Gjatë studimit, shkencëtarët kërkuan më shumë se 300 njerëz të përgjigjen në pyetjen se çfarë do të thotë kimia në një marrëdhënie për ta. Rezultatet flasin vetë: vetëm 9% e burrave dhe grave e lidhën këtë periudhë me “dashuri”. Përgjigjet si “reagimet biologjike” dhe “dëshira e ndërsjellë” u dhanë rreth 3 herë më shumë.

Ju nuk e dini se si ndiheni me të vërtetë për një person.

Siç rezulton, ne mund ta ndajmë dashurinë në 3 faza të dallueshme: epshi, tërheqja dhe lidhja, sipas Helen Fisher, një antropolog biologjik në Universitetin Rutgers. Faza e parë, të cilën jemi mësuar ta quajmë “kimi”, nuk është asgjë tjetër veçse puna e estrogjenit dhe androgjenit, hormonet femërore dhe mashkullore që bazohen në motivimin biologjik për riprodhim.

Më pas, mund të dalë se pritja e të dy partnerëve ishte gabim.

Vetëm më vonë, kur hormonet janë qetësuar, do të kuptoni se si ndiheni në të vërtetë për njëri-tjetrin. Ju mund të vendosni që partneri juaj nuk është aq i përsosur sa dukej në fillim. Ndoshta partneri juaj gërhet shumë me zë të lartë gjatë natës ose nuk duket gjithmonë i freskët dhe i freskët. Por kjo nuk do të thotë që ju duhet të bëheni kërkues ose që partneri juaj do të bëhet më keq.

Ju mund ta mbani pasionin për më gjatë.

Është e mundur të mbash të fortë pasionin në një marrëdhënie, edhe pas periudhës së kimisë. Mundohuni të veproni sikur të jetë një nga takimet tuaja të para. Mbani duart më shpesh, përqendrohuni në prekjen e dashur dhe gdhendni kohën për të kaluar me partnerin tuaj – duhet të jetë e thjeshtë, por efektive.

Previous articleVrau shokun me plumb ne gjoks.Apeli dergon ne shtepi Marjus Demen
Next articleShenjat që ju dhe partneri juaj po bëheni gjithnjë e më të huaj