Arsyet pse gjyshet nuk duhet të rrisin fëmijët tuaj

1. Njohuri të vjetruara

Në të kaluarën, fëmijët laheshin me ujë vërtet të nxehtë, por sot konsiderohet e gabuar. Prindërit u japin foshnjave të tyre qumësht dhe lëng lope, por sot ka të gjitha llojet e formulave që tashmë përmbajnë lëndët ushqyese dhe vitaminat e nevojshme. Në të kaluarën, fëmijët ishin të shtrënguar fort, por mendoni për këtë – a ka ndonjë krijesë në planet që nuk do ta linte fëmijën e saj të lëvizte? Por akoma, gjyshet nuk do t’i dëgjojnë të gjitha këto “gjëra të reja nga Interneti”.

Çfarë duhet të bëni: Mos kini frikë të argumentoni dhe shpjegoni se jeta ka ndryshuar shumë dhe shumë nga gjërat që dikur ishin të drejta në të kaluarën janë të pakuptimta sot. Ju duhet të shpjegoni se nëse një gjyshe dëshiron të marrë pjesë në jetën e fëmijës, ajo duhet të ndjekë këto rregulla të reja.

2. Imponimi i metodave të tyre të rritjes së fëmijëve

Metodat e rritjes së fëmijëve që ishin në rregull 30 vjet më parë janë shumë të ndryshme nga praktikat e sotme. Gjyshërit sot u rritën me shumë rregulla strikte. Kur ata kishin fëmijë, kishte një mendim popullor se ishte e gabuar të mbash foshnje në krahë gjatë gjithë kohës. Njerëzit besonin se kur një fëmijë qante, atyre u duhej dhënë kohë për t’u qetësuar. Kjo është arsyeja pse shumë të moshuar sot nënvlerësojnë rëndësinë e ngrohtësisë dhe dashurisë në marrëdhëniet me foshnjat.

Çfarë duhet bërë: Prindërit duhet të vendosin rregullat sesi njerëzit duhet të komunikojnë me fëmijën e tyre. Rregullat duhet të jenë të qarta dhe të gjithë duhet t’i ndjekin ato.

3. Llastimi i fëmijëve

Shumë gjyshe bëjnë gabim duke prishur nipërit e mbesat e tyre. Për shembull, në familjet ku ka një fëmijë, mund të ketë një rregull që çdo anëtar i familjes të lajë pjatat e tyre pas darkës. Por kur një fëmijë është në shtëpinë e gjyshes, ajo është gati të bëjë të gjitha pjatat vetëm për ta bërë fëmijën të lumtur. Kjo shkakton disonancë për fëmijën dhe ai nuk do të kuptojë se çfarë të bëjë pasi njerëzit domethënës në jetën e tyre duan gjëra të ndryshme prej tyre.

Çfarë duhet bërë: është e rëndësishme të diskutoni se çfarë lejojnë prindërit për fëmijët dhe çfarë është plotësisht e ndaluar. Nëse një gjyshe mendon se është e gabuar, prindërit mund t’u tregojnë artikuj nga gazetat dhe studimet që vërtetojnë këndvështrimin e tyre. Gjyshet i duan nipërit dhe mbesat e tyre dhe duhet të jenë të gatshëm të pranojnë këto rregulla të reja.

Previous articleSherr i rende ne Sarande, goditen bashkeshortet
Next articleFakte të çuditshme për Portugalinë, vendi që ndihmon qytetarët e tyre t’ju vendosin emra të porsalindurve