Kryefjala Logo

Ushqimet që ndjellin hormonin e lumturisë janë këto

7 Prill, 2022 | 1:20 pm

Lumturia është një gjendje mendore.
Janë hormonet ato që zgjojnë receptorët e lumturisë të ndodhura në një zonë të trurit.

•Serotonina është neurotransmetues.
Ky hormon ka rolin e lajmëtarit në tru lidhur me ndjenjën e lumturisë.

Si ta nxisni këtë hormon për lumturi?Me këto gjëra si më poshtë:

1-Diell
Shkencëtarët thonë se përthithja e rrezeve të diellit nga lëkura vë në lëvizje neurotransmetuesit duke aktivizuar ndjesinë e lumturisë në tru.

2-Çokollata e zezë
Rrit nivelet e serotoniës dhe ul nivelin e kortizonit(hormoni i stresit)

3-Kosi
Bulmeti rrit nivelin e lumturisë.Kjo pasi niveli më i madh i serotoninës gjendet në zorrë dhe jo në trurin tuaj.

4-Omega3
Peshku, mish viçi ,arrat dhe bulmeti kanë omega 3.
Mungesa e saj ul nivelin e serotaninës dhe pa omega3,shanset për depresion rriten.

Të ngjashme