Tetë çudira nëpër shkolla që janë tërësisht normale në disa vende

1 vit më parë

1-Studentët e Koresë së Jugut mund të jenë në shkollë deri në 16 orë në ditë.

Në Korenë e Jugut, një ditë standarde e shkollës zgjat nga ora 8 deri në 16, e cila është ende mjaft e gjatë në krahasim me shumicën e vendeve. Megjithatë, shumë studentë gjithashtu ndjekin një shkollë private në orët e mbrëmjes nga ora 6 deri në 9 të mëngjesit për rishikim intensiv.

2-Në Japoni, disa shkolla ofrojnë uniforma unisex të shkollës.

Uniformat e shkollave japoneze janë thjesht ikonike falë Sailor Moon, por një ndryshim i kohëve të fundit mund të dallojë uniformat shkollore të vendit: uniformat unisex të shkollës. Thuhet se, ndonëse kjo është shfaqur në disa shkolla, Japonia ka ndërmend të kërkojë që kjo uniformë të zbatohet në të gjitha shkollat në një moment në të ardhmen.

3-Studentët holandezë fillojnë shkollën në ditëlindjen e tyre të katërt.

Në Holandë, fëmijët në të vërtetë fillojnë shkollën në ditëlindjen e tyre të katërt. Ideja është që nxënësit të fillojnë shkollën në të njëjtin nivel mendor me shokët e tyre të klasës, ndaj dhe disa herë pavarësisht moshës së ndryshme bashkohen në një klasë.

4-Në Bangladesh, shkolla ndonjëherë zhvillohet në një varkë.

Mënyra më e fundit për të mbrojtur një shkollë gjatë një përmbytjeje është të mbajë një shkollë në një varkë. Thuhet se këto shkolla lundruese normalisht janë të mundura nga panelet diellore.

5-Në New Delhi, ka një shkollë nën një urë.

Nën urën e metrosë së Delhi ka një shkollë pa mure. Kjo shkollë e lirë ofron arsimim fëmijëve të punëtorëve të varfër migrues, punëtorëve të pagave ditore dhe fermerëve sezonalë – shpesh me qindra.

6-Në Gjermani, ka një shkollë të formuar si një mace gjigante.

Ka të gjitha llojet e shkollave nëpër botë: disa të mëdha, disa të vogla. Në Gjermani ekziston edhe një shkollë e formësuar si një mace e bardhë gjigante. Kopshti i fëmijëve Ëolfartsëeier në Karlsruhe lejon fëmijët të hyjnë nëpër gojën e maces, të studiojnë dhe të luajnë brenda barkut të maceve dhe të lënë përmes bishtit të tij.

7-Në Tokio, fëmijëve mund t’u kërkohet të veshin kapelë të veçantë gjatë ecjes në shkollë.

Në Tokio, pasi zona u ndikua nga tsunami dhe tërmetet, fëmijëve iu kërkua të veshin kapelë mbrojtëse kur shkonin në shkollë dhe të largoheshin për në shtëpi.

8-Ka një shkollë në Skoci që ka djem të veshur kilt si pjesë e uniformës së tyre.

Në të gjithë botën, vajzat shpesh veshin funde që i ngjajnë kilteve si pjesë e uniformës zyrtare të shkollës. Në Skoci, ka një shkollë të quajtur James Gillespie që e bëri kilts pjesë të uniformës së shkollës për djemtë gjithashtu.

Të ngjashme