Nga e merr fëmija inteligjencën,nga nëna apo babai?

7 ditë më parë

Sipas një studimi, të gjitha zgjuarsitë tuaja vijnë nga mamaja, pavarësisht nëse ju pëlqen apo jo.
Gratë kanë kromozomin XX dhe burrat kanë kromozomin XY. Një kromozom është si një hard disk, që jeton në qelizat tona. Ai transporton gjenet tona tek pasardhësit tanë.

Dhe sipas këtij studimi, inteligjenca jonë vjen drejtpërdrejt nga ato kromozome X vërtet të rëndësishme dhe meqenëse nënat tona kanë 2 X , ka dy herë më shumë gjasa që inteligjenca jonë të vijë nga ana jonë e nënës.

Por mos u shqetësoni, baballarë,përpjekja juaj nuk është kot!
I njëjti studim sugjeron që kromozomet XY kontribuojnë në aspektin fizik të fëmijëve tuaj.
Sigurisht, këto teste janë bërë të gjitha te minjtë, por ka një shans mjaft të mirë që ky informacion të jetë i saktë edhe për njerëzit.

Sipas Psychology Spot, studiuesit kanë analizuar për shtatë vjet mënyrën se si nënat lidhen me fëmijët e tyre dhe kanë zbuluar se kur mbështeteshin emocionalisht nga fëmijët e tyre dhe plotësonin në mënyrë adekuate nevojat e tyre intelektuale dhe emocionale, në moshën 13 vjeç hipokampusi i fëmijëve ishte 10% më i madh se ai i fëmijëve nga nënat që ishin emocionalisht të largëta. Vlen të përmendet se hipokampusi është një zonë e trurit e lidhur me kujtesën, të mësuarit dhe përgjigjen ndaj stresit.

Të ngjashme