Kryefjala Logo

Mënyrat për të fituar natyrshëm besimin e njerëzve pa kompromentuar vlerat tuaja

18 Prill, 2024 | 10:17 am

Besimi është tepër i vlefshëm.
1. Bëni atë që thoni se do të bëni

Çelësi për të bërë atë që do të thoni se do të bëni është të mos premtoni. Për shembull, nëse mendoni se një detyrë do të marrë tre ditë për të përfunduar, thoni se do t’ju duhet një javë. Kjo ju jep liri veprimi nëse jeta pengohet për disa ditë. Për të kryer atë që do të thoni në nivelin tjetër, synoni të mbi-përdorni. Nëse u keni thënë marrësve tuaj se ju duhet një javë, por e dini se mund ta bëni atë në tre, thjesht bëjeni në tre. Ata do të mahniten nga sa shpejt lëvizni dhe ju vlerësojnë shumë.

2. Jini gjithmonë të sinqertë – edhe nëse mund të ofendojë

Kohët e fundit kam hyrë në një klient të ri të pavarur. Gjëja e parë që u thashë atyre në telefonatën tonë ishte: “Kam shumë punë në tubacion dhe mund të filloj atë që ju nevojitet nga unë brenda dy javësh.” Për habinë time, ata thanë, “Sigurisht”, dhe dërguan kontratën. Transparenca hap derën për bisedë të sinqertë, bashkëpunim dhe respekt. Kur jeni të sinqertë për angazhimet dhe vlerat tuaja, njerëzit zakonisht janë më të kuptueshëm, gjë që redukton ndjenjat e mosbesimit.

3.Mos flisni keq për njerëzit – veçanërisht kur ata nuk janë aty

“Ju mund të tregoni shumë për një person dhe se si ai mund t’i qaset një marrëdhënieje me ju nga mënyra se si ata flasin për ish-in e tyre.” Nuk më kujtohet se kush e ka thënë, por është në shënimet e mia dhe është njohuri popullore për takimet – kohët e fundit kam konsumuar shumë nga ky lloj materiali në përgatitje për të pashmangshmen. Logjika ishte e thjeshtë:

Nëse dikush ka vetëm gjëra negative për të thënë për ish-in e tij, prisni që ai të mos jetë në gjendje të marrë përgjegjësi kur është me ju.
Nëse ata thonë gjëra të pandershme për ish-in e tyre, prisni që ata të jenë mosrespektues ndaj jush.
Nëse ata marrin parasysh gjërat pozitive, marrin përgjegjësi dhe i portretizojnë arsyet e tyre për të ecur përpara në një dritë pozitive, mund të prisni që ata të jenë jashtëzakonisht të arsyeshëm dhe me këmbë në tokë.

Por mbani mend: “Me fuqi të madhe vjen përgjegjësi e madhe.” Mos u përpiqni të fitoni besimin e njerëzve për të përfituar prej tyre.

Të ngjashme