Lërini fëmijët të hanë kikirika.Dobitë e tyre:

2 vite më parë

Fëmijët që hanë kikirikë dhe produkte të tij janë më pak të rrezikuar nga alergjitë.

Kështu thuhet në një studim të King’s College në Londër.

Studiuesit thonë se për herë të parë kanë parë se si zhvillimi i alergjive është reduktuar falë kikirikëve.

Sipas studiuesve, fëmijët hebrenj, që hanë kikirikë shumë herët në jetë, kanë nivelet e alergjisë dhjetë herë më të ulëta se të fëmijëve të tjerë.

Shkencëtarët thonë se do ketë një dietë, por paralajmëruan që prindërit të mos eksperimentojnë në shtëpi.

Të ngjashme