Flini vonë dhe nuk zgjoheni dot shpejt?Zgjidhja në disa mënyra të thjeshta:

11 muaj më parë

Në Australi, kanë zbuluar se të rriturit që preken më shumë nga pagjumësia janë femrat.

Sipas mjekëve ka shumë faktorë që ndikojnë, ndër to, stresi dhe aktiviteti i lartë i trurit.

1-Mos e fikni telefonin dhe pajisjet e tjera elektronike 1minutë para se të shtriheni. Krijojini vetes dhe trurit qetësinë që i nevojitet.

2-Nëse nuk arrini të flini në drekë, të paktën përpiquni të krijoni pak orë qetësie vetëm për veten tuaj.

3-Bëjeni dhomën tuaj të rehatshme. Mjaftueshëm të errët dhe të qetë.

4-Evito dremitjen pak para se të flesh ose ushtrimet fizike.

5-Bëj ushtrime rregullisht, sidomos në pjesën e parë të ditës që të flesh i qetë natën.

6-Limito konsumimin e pijeve të gazuara dhe kafes në mëngjes që metabolizmi të qetësohet.

Të ngjashme