Disa zakone të këqija që e zbrazin kot baterinë tuaj

2 muaj më parë

Mendja juaj është si një bateri.
Ajo zbrazet kur e përdorni.
Dhe duhet të rimbushet herë pas here.
Pyet veten:
Cilat janë zakonet që më shterojnë energjinë në mënyrë të panevojshme?
Cilat janë mënyrat më të shpejta për të rimbushur baterinë time mendore,ku mund të marr një karikues të shpejtë për trurin tim?
Si të sigurohem që shëndeti i baterisë sime mendore të qëndrojë afër 100% gjatë gjithë jetës?

•Duke qenë i ndezur gjatë gjithë kohës

Në kohën e sotme, është e lehtë të jesh në gjendje pune gjatë gjithë kohës për dy arsye:
Ju punoni në distancë ose në internet. Pra, nuk keni domosdoshmërisht një dritare “9-5” për punë. Të gjitha orët kthehen në orë pune.
Ju keni një ngutje anësore. Pra, pas 9-5, ju jeni ende në modalitetin e punës.
Kjo padyshim që ju zbraz nga pikëpamja njohëse dhe madje shkatërron shëndetin e baterisë në një afat të gjatë.
Të qenit në gjendje pune edhe gjatë natës rrit nivelet e kortizolit.
Dhe kortizoli është një hormon që duhet të jetë minimal gjatë natës.
Kjo ndërhyn me gjumin tuaj.

Ja se si mund ta rregulloni duke kryer një ritual të mbylljes së punës.

Vendosni një kohë të ndërprerë nga modaliteti i punës dhe shpalleni atë me zë të lartë në mënyrë që mendja juaj ta dijë se keni mbaruar për ditën.
Vendosni një kohë, të themi 19:00, për të kryer ritualin tuaj të mbylljes së punës. Dhe pas kësaj, qetësohuni.

•Gjërat që marrin RAM-in tuaj njohës

Të gjithë kemi punë për të kryer në jetë. Por shumica e njerëzve nuk i shkarkojnë këto punë nga mendja e tyre duke i shkruar ato.
Kështu për shembull, le të themi se është e martë dhe ju duhet të bëni diçka të premten, por nuk e keni shkruar ose planifikuar për të premten.
Ju po e mbani në mendjen tuaj pa nevojë për 3 ditë shtesë.
E lodhshme mendërisht.

Këto punë të pa ngarkuara zënë hapësirë ​​në RAM-in tuaj njohës dhe për këtë arsye, ndikojnë në performancën tuaj kur uleni për të bërë punë të rëndësishme.
Ato janë si rubinetat që pikojnë në fund të mendjes suaj ngadalë por me siguri, duke e varfëruar energjinë tuaj njohëse.

Ja se si ta rregulloni atë:
Shkruani punët tuaja. Programoni ato. Për shembull, i kryej të gjitha punët e mia të enjten në orën 16:00.
Pra, sa herë që shfaqet diçka gjatë javës, nuk e bëj menjëherë nëse nuk është urgjente.
Dhe nuk e kam parasysh që ta bëj më vonë.
Unë i shkarkoj ato menjëherë në një listë. Dhe të enjten në orën 16:00, unë e kontrolloj atë listë dhe i heq të gjitha menjëherë.
Harrojini punët tuaja derisa të keni nevojë t’i mbani mend ato.
Kurseni hapësirë ​​në mendjen tuaj.

Përmbledhje

Këto mikro-zakone thithin baterinë tuaj njohëse dhe ju pengojnë të bëni punë që kanë rëndësi.

Mbajtja e tryezës tuaj të punës të çrregullt.
Duke iu përgjigjur pyetjeve në lidhje me punën tuaj në kohë reale, si p.sh. kur do të punoni ose çfarë do të punoni.
Të jesh në modalitetin e punës gjatë gjithë kohës.
Lejimi i punëve të zënë RAM-in tuaj njohës.

Të ngjashme