Rregullat e arta si ta prisni dimrin

Gjatë muajve të dimrit shumica e njerëzve edhe pse janë të motivuar për të bërë ushtrime fizike, tentojnë të qëndrojnë ngrohtë ne shtepi.

Ushtrimet e rregullta ndihmojnë ne menaxhimin e problemeve të shendetit si,  sëmundjet kardiovaskulare, goditje, diabet tip 2, depresioni, sindroma metabolike, presionin e lartë të gjakut, disa lloje të kancerit, kolesterolit të lartë, artrit etj.

Po kështu, mbani nën kontroll peshën tuaj. Ndërsa aktiviteti i rregullt fizik është kritik dhe njerëzit me kushte të caktuara shëndetësore të tilla si, astma apo problemet e zemrës, duhet të kontrollohen tek mjekët në mënyre që perpara ushtrimeve të mund të shmangni problematika qe mund te vijne ne zemer nga aktiviteti fizik.

Previous articlePasi alarmi ju bie, sa shpejt duhet të ngrihemi nga shtrati?
Next articleStudim: Gratë shtatëzëna duhet të evitojnë produktet kozmetike