Të vërtetat që duhen ditur për prerjen çezarine

2 vite më parë

Prerja cezariane e procesit te lindjes kërkon një kurajo dhe forcë të madhe dhe vetëm një grua dhe një nënë mund të përballet me të në një mënyrë heroike dhe të admirueshme.

1­.Ato i përballojnë me guxim pasojat e ndërhyrjes kirurgjikale Shumë mendojnë se ndërhyrja cezariane, është një procedurë e zakonshme, por është konsideruar një operacioni i rëndë. Dhe, ashtu si llojet e tjera të operacioneve të tilla, edhe kjo gjithashtu mbart rreziqe për nënën dhe fëmijën.

2­ Ata nuk e dinë nëse çdo gjë është në rregull, deri sa largohen nga dhoma operative Në këto raste, rreziku nuk përfundon me lindjen e fëmijës. Si në çdo operacion, mjekët nuk mund të përcaktojnë nëse çdo gjë ka qenë me sukses deri sa të dalë anestezia. Përveç kësaj, ka një detaj që pak njerëz e dinë. Gjatë një prerje cezariane nëna është e vetëdijshme, ajo nuk ndjeni dhimbje, por ndjen të gjitha lëvizjet që ndodhin brenda saj. Kjo është një gjë e pakëndshme, dhe, në qoftë se ju nuk jeni më parë të vetëdijshëm për këtë, mund të jetë traumatike.

3­ Si heroina te vërteta e kalojnë periudhën e rikuperimit postoperator Kur lind një fëmijë, bota e një nëne sillet rreth tyre dhe padyshim në përputhje me kërkesat e tyre pa fjalë. Kjo kërkon një predispozitë dhe logjistikë të cilat shpesh janë rraskapitëse. Paramendoni duke bërë gjithçka me dhimbjet e postoperacionit. Po, më shumë dhimbje dhe parehati që është një pjesë e pashmangshme e procesit të rimëkëmbjes pas operacionit.

Të ngjashme