Ngriheni natën pa arsye?Një arsye ka,por ju nuk e dini ende

5 muaj më parë

Jose Colon thotë se edhe 4 deri në 6 zgjime natën konsiderohen normale, por nëse këto të fundit zgjasin për shumë pak minuta dhe njerëzit janë të aftë sërish të flenë.

Si psh:

Nevoja për urinim

Trupat tanë përpiqen të mbajnë një ekuilibër të brendshëm midis ujit dhe elektroliteve. Shumë ujë dhe pak kripë bën që trupi ta eleminojë ujin e tepërt nga organizmi.
Mbinxehtësia
Sipas National Sleep Foundation ndjensia e nxehtësisë mund të shkaktojë jo pak probleme me gjumin.

Përdorimi i telefonave dhe pajisjeve të tjera
Drita blu që emetohet nga ekravet e pajisjeve të ndryshme ndalon prodhimin e hormonit melatoninë, hormoni përgjegjës i gjumit.
Alkooli
Pirja e një gote alkool pak para se të shtriheni do të krijojë shqetësime me gjumin, pasi alkooli do t’ju hidratojë në nivel qelizor. Për këtë arsye ora biologjike do t’ju zgjojë për të pirë ujë.

Të ngjashme