Mos i lejoni fëmijët të bëjnë’selfie’.Janë më keq se bullizmi!

5 muaj më parë

Trendi i ‘selfieve’ gjithmonë e me tepër po i çon këta fëmijë drejt të menduarit negativisht për pamjen e tyre fizike. Shumë prej tyre mendojnë se janë të shëmtuar dhe e harrojnë faktin se shumica e ‘të famshmëve’ janë “perfekt” për shkak të palestrës apo operacioneve plastike.

Të rinjtë që janë studiuar, shprehen se presioni që i ushtrojnë vetes është shumë më i madh se ai që ndjejnë kur preken nga fenomeni i bulizmit.

Ata ndihen më keq kur bëjnë foto dhe nxisin mendime negative te vetja se kur dikush tjetër i ‘shan’ për pamjen fizike.

Të qenit i/e bukur është totalisht subjektive, ndërsa të duash dhe pranosh veten me çdo të keqe apo të mirë është e thelbësore për të qenë e lumtur.

Të ngjashme