Kemi zbuluar pesë ushqimet që çdo mjek konsumon

7 muaj më parë

•Kompania Hartman Group ka marrë në studim ushqimet më të konsumuara nga mjekët dhe rezultati ka qenë pothuajse njësoj tek të gjithë.

1-Tërshër.

Sipas një studimi nga Kolegji Amerikan i Nutricionistëve, tërshëra ishte e para në grupin e drithërave që krijonin një gjendje të ngopuri.

2-Veza

Në dietën ushqimore të një mjeku nuk mungon kurrë veza e ndarë në porcione ditore ose javore.

3-Rrushin dhe frutat e thata.

Frutat e thata janë një ndër burimet më të mira të proteinave dhe yndyrnave të mira duke na ndihmuar në ngadalësimin e proçesit të plakjes.

4-Vaji i ullirit.

Është eksponenti më i madh i yndyrave gjysmë të ngopura dhe është komponenti kryesorë i dietës mesdhetare.

5-Frutat e detit. Çdo njeri për të ruajtur një mendje të kthjellët dhe një trup të fortë nuk duhet t’i ndajë frutat e detit.

Të ngjashme